Suehiro New Cerax 1500

€50,00

Linija kamnov znamke Suehiro Cerax je ena najboljših med vodobrusnimi kamni srednjega cenovnega razreda. Spadajo med srednje trde kamne, zato med brušenjem hitro ustvarijo pasto - to pomeni, da med brušenjem na površini kamnov nastanejo sveža abrazivna zrna in posledično kamen zelo hitro brusi. Ker hitreje dobijo pasto, se med brušenjem tudi nekoliko hitreje obrabljajo, zato bodo potrebovali nekaj več ravnanja. Ne potrebujejo dolgega namakanja. Z njimi lahko brusimo katerokoli vrsto jekla.

Vodobrusni kamen Suehiro Cerax granulacije 1500 zelo dobro pobira material, saj med brušenjem hitro ustvari pasto, ki pripomore k bolj enakomernemu in hitrejšemu brušenju. Primerno za japonske in nemške kuhinjske nože, britve in mizarska orodja. To je začetni kamen, s katerim bomo dobro ostrino dosegli tudi že pri nožih srednje kvalitete, ki so odlični za rezanje mesa, morske hrane in zelenjave. Za nadaljevanje brušenja priporočamo kamen granulacije 3000.

Pred uporabo potrebno namočiti za vsaj 5 min. Ker se kamen hitreje obrablja, je nujno redno ravnanje. Priporočamo Atoma Diamond Stone 140 ali ravnalec za kamne Naniwa.

Kamen vključuje stojalo, ki bo preprečilo zdrs kamna na katerikoli površini in kamen Nagura (dressing kamen), trši, manjši kamen, s katerim med brušenjem čistite jeklene delce s površine kamna in ustvarjate pasto. Škatle za shranjevanje izdelkov CERAX lahko uporabite tudi kot priročno posodo za namakanje kamna pred brušenjem.

Dimenzija: 183×63×20 mm
Dimenzija embalaže: 240×93×43 mm
Teža: 680 g
Model: New Cerax / CR-1503-W

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Granulacija: 
Dimensions: 183 mm × 63 mm × 20 mm