Suehiro Cerax 320

€52,00

Linija kamnov znamke Suehiro Cerax je ena najboljših med vodobrusnimi kamni srednjega cenovnega razreda. Spadajo med srednje trde kamne, zato med brušenjem hitro ustvarijo pasto - to pomeni, da med brušenjem na površini kamnov nastanejo sveža abrazivna zrna in posledično kamen zelo hitro brusi. Ker hitreje dobijo pasto, se med brušenjem tudi nekoliko hitreje obrabljajo, zato bodo potrebovali nekaj več ravnanja. Ne potrebujejo dolgega namakanja. Z njimi lahko brusimo katerokoli vrsto jekla.

Vodobrusni kamen Suehiro Cerax granulacije 320 zelo hitro pobira material, saj med brušenjem hitro ustvari pasto, ki pripomore k bolj enakomernemu in hitrejšemu brušenju. Bolj grob kamen, s katerim začnemo proces brušenja, lahko ga uporabljamo tudi za popravila poškodb in spreminjanje geometrije rezila. Brušenje lahko nadaljujete na kamnu Suehiro Cerax 1000.

Ta kamen smo testirali na ZDP-189 Honyaki Yanagibi, ki je zelo zahtevna za brušenje. Rezultat? Kamen je prestal test z odliko! 

S tem kamnom dobimo tudi kontrast med Haganom in Jiganom in je zato primeren za delanje kasumi finishov. Odlično se bo izkazal pri brušenju enostranskih nožev in tanjšanju. Seveda pa je izjemen tudi za normalno brušenje.

Pred uporabo potrebno namočiti za vsaj 5 min. Ker se kamen hitreje obrablja, je nujno redno ravnanje. Priporočamo Atoma Diamond Stone 140 ali ravnalec za kamne Naniwa.

Kamen vključuje Naguro (dressing kamen), trši, manjši kamen, s katerim med brušenjem čistite jeklene delce s površine kamna in ustvarjate pasto.

Dimenzija: 205×73×29 mm
Dimenzija embalaže: 235×86×35 mm
Teža: 1150 g
Model: Cerax / 401

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Granulacija: 
Dimensions: 206 mm × 73 mm × 23 mm