Sharpening Stone vodobrusni kamen 5000

€69,00
Za brušenje vseh vrst rezil priporočamo vodobrusne kamne Naniwa, ki so namenjeni profesionalni in resni domači uporabi za hitro in učinkovito brušenje.

NAMEN:

Primerno za japonske in nemške kuhinjske nože, britve in mizarska orodja. Za odstranjevanje igle po končanem brušenju ali za zelo fino brušenje kot vmesni korak med granulacijo #1000/#2000 in #8000.

Dobro odstranjuje material in odlično polira. Kot naslednji korak za nemška jekla in nerjaveča japonska jekla svetujemo uporabo leather stropa, za karbonska jekla (Shirogami in Aogami) pa kamen #8000.

UPORABA:

Obraba Sharpening kamna je počasna in pri brušenju ne potrebujemo sile. Pred brušenjem kamen namočimo v vodo za do 10 min. Pri teh kamnih velja princip Splash & Go in zato za brušenje ne potrebujemo veliko priprav.

Prednosti brušenja z vodobrusnim kamnom so, da s pravilno tehniko dosežemo izredno ostrino rezila, slabosti pa, da se je treba pravilne tehnike naučiti.

KAKO NABRUSIMO KUHINJSKI NOŽ?

Vabljeni k ogledu naše video male šole brušenja: www.youtube.com/watch?v=v2Hb8iUoK3E ter na Tečaj brušenja nožev www.osterrob.si/brusenje/tecaj-brusenja.

**Kamen je brez podstavka in ga lahko uporabljamo obojestransko, spodnja slika je simbolična.**

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Granulacija: 
Dimensions: 210 mm × 70 mm × 20 mm

Priporočamo