SharpEdge kamen 400

€30,00

Za brušenje vseh vrst rezil za profesionalno in domačo uporabo. Kamen #400 bo v kombinaciji s kamnom #2000 blestel pri brušenju nemških in japonskih nožev iz nerjavečih jekel. 

NAMEN:
Primerno za japonske in nemške kuhinjske nože, britve in mizarska orodja. Kamen granulacije #400 je za grobo brušenje poškodovanih oz. čisto neostrih rezil, popravljanje poškodb, spreminjanje geometrije rezila, ravnanje kamnov od #1000 dalje. Za vse, ki veliko brusite, saj bo kamen zaradi debeline držal zelo, zelo dolgo. Dober kamen za nizko ceno.  Za naslednji korak priporočamo kamen #2000 ter nato usnjeno polirno palico.

UPORABA:
Obraba kamna je počasna in pri brušenju ne potrebujemo sile. Prednost enojnega kamna pred kombiniranim je v tem, da jih imamo lahko namočene ločeno v vodi in s tem bolj efektivno brusimo. Pred brušenjem kamen namočimo v vodo za cca 15 min

KAKO NABRUSIMO KUHINJSKI NOŽ?
Prednosti brušenja z vodobrusnim kamnom so, da s pravilno tehniko dosežemo izredno ostrino rezila, slabosti pa, da se je treba pravilne tehnike naučiti. Vabljeni k ogledu naše video male šole brušenja ter na Tečaj brušenja nožev.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Granulacija: 
Dimensions: 180 mm × 30 mm × 60 mm