SharpEdge kamen 2000

€40,00

Za brušenje vseh vrst rezil za profesionalno in domačo uporabo. Kamen #2000 bo v kombinaciji s kamnom #400 blestel pri brušenju nemških in japonskih nožev iz nerjavečih jekel. 

NAMEN:
Za vse, ki veliko brusite, saj bo kamen zaradi debeline držal zelo, zelo dolgo. Dober kamen za nizko ceno. Primerno za japonske in nemške kuhinjske nože, britve in mizarska orodja.

S kamnom #2000 lahko pri srednje dobrih in dobrih nožih zaključujemo brušenje. Lahko je zadnji korak za odstranjevanje igle v brušenju nemških nožev ali japonskih nerjavečih rezil, ali  kot korak pred kamni fine granulacije. Dobro odstranjuje material in super polira. Pri zelo pogostem brušenju ga lahko uporabljamo kot edini kamen. 

V kombinaciji s kamnom #400 bomo dobro ostrino dosegli tudi že pri nožih srednje kvalitete, ki so odlični za rezanje mesa, morske hrane in zelenjave. Kot naslednji korak za nemška jekla in nerjaveča japonska jekla, svetujemo uporabo usnjenega jermena za brušenje 

UPORABA:
Obraba kamna je počasna in pri brušenju ne potrebujemo sile. Prednost enojnega kamna pred kombiniranim je v tem, da jih imamo lahko namočene ločeno v vodi in s tem bolj efektivno brusimo. Pred brušenjem kamen namočimo v vodo za cca 15 min

KAKO NABRUSIMO KUHINJSKI NOŽ?
Prednosti brušenja z vodobrusnim kamnom so, da s pravilno tehniko dosežemo izredno ostrino rezila, slabosti pa, da se je treba pravilne tehnike naučiti. Vabljeni k ogledu naše video male šole brušenja ter na Tečaj brušenja nožev.

**Kamen je brez podstavka in ga lahko uporabljamo obojestransko.**

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Granulacija: 
Dimensions: 180 mm × 30 mm × 60 mm