Set za brušenje Suehiro Cerax 1000/3000

€70,00

Linija kamnov znamke Suehiro Cerax je ena najboljših med vodobrusnimi kamni srednjega cenovnega razreda. Spadajo med srednje trde kamne, zato med brušenjem hitro ustvarijo pasto - to pomeni, da med brušenjem na površini kamnov nastanejo sveža abrazivna zrna in posledično kamen zelo hitro brusi. Ker hitreje dobijo pasto, se med brušenjem tudi nekoliko hitreje obrabljajo, zato bodo potrebovali nekaj več ravnanja. Ne potrebujejo dolgega namakanja. Z njimi lahko brusimo katerokoli vrsto jekla.

Set Suehiro Cerax 1000/3000 je vse kar potrebujete, da bo vaš nož vedno v vrhunski pripravljenosti na katero boste ponosni. Set vključuje vodobrusni kamen, nastavek za brušenje in usnjeno polirno palico.

Kombiniran vodobrusni kamen Suehiro Cerax granulacije 1000/3000 je odličen kamen za domače in profesionalno brušenje vseh vrst nožev. Zelo dobro pobira material, saj med brušenjem hitro ustvari pasto, ki pripomore k bolj enakomernemu in hitrejšemu brušenju. Pred uporabo potrebno namočiti za vsaj 10 min. Ker se kamen hitreje obrablja, je nujno redno ravnanje. Kamen vključuje stojalo, ki bo preprečilo zdrs kamna na katerikoli površini. Kamen je nekoliko manjše dimenzije 150 x 50 x 27 mm in je zato primeren za manjše kuhinjske nože in žepne nože.

Pritrjen nastavek na nožu nam pomaga ohranjati vedno enak kot brušenja na vodobrusnem kamnu. Mehka plastika služi zato, da se ne poškoduje rezilo, posebna keramična prevleka pa za drsenje po vodobrusnem kamnu.

Usnje za poliranje in odstranjevanje igle po koncu brušenja. Možnost nanosa polirnih past.

KAKO NABRUSIMO KUHINJSKI NOŽ?
Prednost brušenja z vodobrusnim kamnom je, da s pravilno tehniko dosežemo izredno ostrino rezila, slabost pa, da se je treba pravilne tehnike naučiti. Vabljeni k ogledu naše video male šole brušenja ter na Tečaj brušenja nožev.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Granulacija: 
Dimensions: 150 mm × 50 mm × 27 mm