Set za brušenje HOME PRO

€117,00
Stara cena: 
130€

Sedaj v kompletu -10%
REDNA CENA 130 €

Vse kar potrebujete, da bo vaš nož vedno v vrhunski pripravljenosti na katero boste ponosni! Pet delni set za brušenje vseh vrst rezil za profesionalno in domačo uporabo. Kombinacija kamnov #400 & #2000 bo blestela pri brušenju nemških in japonskih nožev iz nerjavečih jekel, stojalo za kamne bo poskrbelo za varnost in učinkovitost, nastavek za kot brušenja za natančnost, usnjena polirna palica pa za končno fino ostrino vaših nožev. 

Za vse, ki veliko brusite, saj bosta kamna zaradi debeline držala zelo, zelo dolgo. Dobra kamna za nizko ceno. 

NAMEN:
Primerno za japonske in nemške kuhinjske nože, britve in mizarska orodja. Kamen granulacije #400 je za grobo brušenje poškodovanih oz. čisto neostrih rezil, popravljanje poškodb, spreminjanje geometrije rezila, ravnanje kamnov od #1000 dalje. 

S kamnom #2000 lahko pri srednje dobrih in dobrih nožih zaključujemo brušenje. Lahko je zadnji korak za odstranjevanje igle pri brušenju nemških ali japonskih nerjavečih rezil, ali  kot korak pred kamni fine granulacije. Dobro odstranjuje material in super polira. Pri zelo pogostem brušenju ga lahko uporabljamo kot edini kamen. 

Za efektivno, varno in hitro brušenje, smo v set dodali tudi stojalo za vodobrusne kamne, s katerim bomo imeli brusni kamen fiksno pritrjen. S stojalom preprečimo zdrs in poskrbimo za udobno in varno brušenje.

Za zaključek brušenja uporabimo usnjeno polirno palico

V setu je tudi nastavek za kot brušenja, ki nam pomaga ohranjati vedno enak kot brušenja na vodobrusnem kamnu. 

UPORABA:
Obraba kamna #400 in #2000 je počasna in pri brušenju ne potrebujemo sile. Pred brušenjem kamen namočimo v vodo za cca 15 min

Prednosti brušenja z vodobrusnim kamnom so, da s pravilno tehniko dosežemo izredno ostrino rezila, slabosti pa, da se je treba pravilne tehnike naučiti.

KAKO NABRUSIMO KUHINJSKI NOŽ?

Vabljeni k ogledu naše video male šole brušenja ter na Tečaj brušenja nožev.

**Kamen je brez podstavka in ga lahko uporabljamo obojestransko.**

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Granulacija: