Professional Stone 2000

€100,00

Za odstranjevanje igle po brušenju ali korak do finega brušenja med 3000 in 10000.

 Professional Stone je Naniwina znamka za vodobrusne kamne najvišje kvalitete, saj so kamni trši, se občutno počasneje obrabijo in tudi hitreje brusijo. Del skrivnosti teh kvalitetnih vodobrusnih kamnov je v magnezijevi strukturi, ki povezuje kamen, za razliko od ostalih kamnov, ki so na epoksy osnovi. Lepljen kamen na magnezijevi osnovi zadržuje več brusnih delcev na površini kot ostali. Obraba kamna je počasna in pri brušenju ne potrebujemo sile.

NAMEN:
Primerno za japonske in nemške kuhinjske nože, britve in mizarska orodja. Kamen granulacije #2000 je za fino brušenje in kot korak med granulacijo #1000 in #6000 ali #8000 in/ali za odstranjevanje igle. S tem kamnom lahko pri srednje dobrih in dobrih nožih že zaključujemo brušenje. Dobro odstranjuje material in odlično polira. Pri zelo pogostem brušenju ga lahko uporabljamo kot edini kamen.

>> Kot naslednji korak za nemška jekla in nerjaveča japonska jekla, svetujemo uporabo leather stropa, za karbonska jekla (Shirogami in Aogami) pa kamen #5000 ali #6000 in nadaljevanje na #8000. 

UPORABA:
Obraba kamna je počasna in pri brušenju ne potrebujemo sile. Pred brušenjem kamen namočimo v vodo za 2-3 min. 

OPOZORILO: 
Zaradi magnezijeve strukture teh kamnov ne smemo predolgo namakati v vodi (2-3 min ali manj). Po uporabi je treba kamne dobro posušiti in shraniti v suhem prostoru. Predolgo namakanje Professional kamnov bo povzročilo nastajanje drobnih lasnih razpok na površini. 

>> Kamen nima podstavka, zato vam za udobno, učinkovito in varno delo svetujemo nakup stojala za brušenje.

KAKO NABRUSIMO KUHINJSKI NOŽ?
Prednosti brušenja z vodobrusnim kamnom so, da s pravilno tehniko dosežemo izredno ostrino rezila, slabosti pa, da se je treba pravilne tehnike naučiti. Vabljeni k ogledu naše video male šole brušenja ter na Tečaj brušenja nožev.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Granulacija: 
Dimensions: 210 mm × 70 mm × 20 mm

Priporočamo