Professional Stone 1000

€95,00

Professional Stone je Naniwina znamka za vodobrusne kamne najvišje kvalitete, saj so kamni trši, se občutno počasneje obrabijo in tudi hitreje brusijo. Del skrivnosti teh kvalitetnih vodobrusnih kamnov je v magnezijevi strukturi, ki povezuje kamen, za razliko od ostalih kamnov, ki so na epoksy osnovi. Lepljen kamen na magnezijevi osnovi zadržuje več brusnih delcev na površini kot ostali. Obraba kamna je počasna in pri brušenju ne potrebujemo sile.

NAMEN:
Primerno za japonske in nemške kuhinjske nože, britve in mizarska orodja. Kamen granulacije #1000 je za fino brušenje rezil. To je začetni kamen, s katerim bomo dobro ostrino dosegli tudi že pri nožih srednje kvalitete, ki so odlični za rezanje mesa, morske hrane in zelenjave. 

>> Za nadaljevanje brušenja priporočamo kamen granulacije #3000. 

UPORABA:
Obraba kamna je počasna in pri brušenju ne potrebujemo sile. Pred brušenjem kamen namočimo v vodo za 2-3 min. 

OPOZORILO:  
Zaradi magnezijeve strukture teh kamnov ne smemo predolgo namakati v vodi (2-3 min ali manj). Po uporabi je treba kamne dobro posušiti in shraniti v suhem prostoru. Predolgo namakanje Professional kamnov bo povzročilo nastajanje drobnih lasnih razpok na površini. 

>> Kamen nima podstavka, zato vam za udobno, učinkovito in varno delo svetujemo nakup stojala za brušenje.

KAKO NABRUSIMO KUHINJSKI NOŽ?
Prednosti brušenja z vodobrusnim kamnom so, da s pravilno tehniko dosežemo izredno ostrino rezila, slabosti pa, da se je treba pravilne tehnike naučiti. Vabljeni k ogledu naše video male šole brušenja ter na Tečaj brušenja nožev.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Granulacija: 
Dimensions: 210 mm × 70 mm × 20 mm

Priporočamo