Ohira Soft Sharpening Large

€260,00

Ohira je naravni kamen, ki je nekoliko mehkejši in se ga uporablja za kasumi finish. Kamen zelo hitro naredi pasto ter pusti enakomeren in kontrasten videz na rezilih iz laminiranih jekel. Kamen je izjemno enostaven za uporabo, njegova prednost pa je tudi v tem, da se med uporabo na rezilu zelo dobro vidijo dobro vidijo sledi brušenja s prejšnjega kamna in s tem vse nastale neenakomernosti (“low spots”), ki nam povedo, katerim točkam na rezilu moramo posvetiti več pozornosti. 

Kamen je iz kamnoloma Ohira v Aichi prefekturi na Japonskem, kjer se z izkopom naravnih vodobrusnih kamnov ukvarjajo že pet generacij. 

Po vsaki uporabi priporočamo hitro ravnanje kamna, saj je kamen že navlažen in pasta, ki na površini ostane od brušenja, pomaga pri procesu ravnanja. Na ta način boste ob naslednjem brušenju že imeli lepo pripravljen in zravnan kamen. Po uporabi kamen shranite na suho in varno mesto in pustite, da se naravno in počasi posuši. Nega in ustrezno shranjevanje podaljšujejo življenjsko dobo vašega orodja za brušenje!

Specifikacije:
Okvirne dimenzije: 205 x 75 x 40 mm
Okvirna teža: 1600 g 

!! Ker gre za naraven kamen, ki prihaja direktno iz kamnoloma, se lahko velikost in barvni odtenki razlikujejo od kamna do kamna, zato se morda ne bodo ujemali s produktno fotografijo na spletni strani. !!

Kategorija: 
Proizvajalec: