Naniwa professional Stone 400

€65,00

Za brušenje vseh vrst rezil priporočamo vodobrusne kamne Naniwa, ki so namenjeni profesionalni in resni domači uporabi za hitro in učinkovito brušenje.

Professional Stone je Naniwina znamka za vodobrusne kamne najvišjega kvalitetnega razreda, kamni so trši in se manj obrabijo. Professional kamni v primerjavi z ostalimi tudi hitreje brusijo. Del skrivnosti teh kvalitetnih vodobrusnih kamnov je v magnezijevi strukturi, ki povezuje kamen, za razliko ostalih kamnov, ki so na epoksy osnovi. Lepljen kamen na magnezijevi osnovi zadržuje več brusnih delcev na površini kot ostali.

NAMEN:
Primerno za japonske in nemške kuhinjske nože, britve in mizarska orodja. Kamen granulacije #400 je za grobo brušenje poškodovanih oz. čisto neostrih rezil, popravljanje poškodb, spreminjanje geometrije rezila, ravnanje kamnov od #1000 dalje...

UPORABA:
Obraba kamna je počasna in pri brušenju ne potrebujemo sile.  Zaradi magnezijeve strukture te kamne ne smemo predolgo namakati v vodi (2-3 min ali manj). Po uporabi je treba kamne dobro posušiti in shraniti v suhem prostoru. Predolgo namakanje Professional kamnov bo povzročilo nastajanje drobnih lasnih razpok na kamnu. 

Prednosti brušenja z vodobrusnim kamnom so, da s pravilno tehniko dosežemo izredno ostrino rezila, slabosti pa, da se je treba pravilne tehnike naučiti.

KAKO NABRUSIMO KUHINJSKI NOŽ?

Vabljeni k ogledu naše video male šole brušenja ter na Tečaj brušenja nožev.

**Kamen je brez podstavka in ga lahko uporabljamo obojestransko, spodnja slika je simbolična.**

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Granulacija: