Naniwa Combination Stone 1000/3000

€110,00

Za brušenje vseh vrst rezil priporočamo vodobrusne kamne Naniwa, ki so namenjeni profesionalni in resni domači uporabi za hitro in učinkovito brušenje.

NAMEN:
Primerno za japonske in nemške kuhinjske nože, britve in mizarska orodja. Kamen granulacije #1000 je za fino brušenje rezil. To je začetni kamen, s katerim bomo dobro ostrino dosegli tudi že pri nožih srednje kvalitete, ki so odlični za rezanje mesa, morske hrane in zelenjave. Kamen granulacije #3000 je za zelo fino brušenje in kot korak med granulacijo #1000 in #6000 ali #8000 in/ali za odstranjevanje igle. #3000 je v zbirki kamnov najpomembnejši kamen, s katerim lahko pri srednje dobrih in dobrih nožih že zaključujemo brušenje. Dobro odstranjuje material in odlično polira. Pri zelo pogostem brušenju ga lahko uporabljamo kot edini kamen. Kot naslednji korak za nemška jekla in nerjaveča japonska jekla, svetujemo uporabo usnjenega jermena za brušeje, za karbonska jekla (Shirogami in Aogami) pa kamen #8000

UPORABA:
Kombiniran kamen 1000/3000 ima podobno sestavo kot kamni iz serije Naniwa Super Stone. Obraba kamna je počasna in pri brušenju ne potrebujemo sile.  Pred brušenjem kamen namočimo v vodo do 10 min. Pri teh kamnih velja princip Splash & Go in zato za delo ne potrebujemo veliko priprav. 

Kamen nima podstavka, zato vam za udobno, učinkovito in varno delo svetujemo nakup stojala za brušenje.

Prednosti brušenja z vodobrusnim kamnom so, da s pravilno tehniko dosežemo izredno ostrino rezila, slabosti pa, da se je treba pravilne tehnike naučiti.

KAKO NABRUSIMO KUHINJSKI NOŽ?
Vabljeni k ogledu naše video male šole brušenja ter na Tečaj brušenja nožev.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Granulacija: 
Dimensions: 210 mm × 70 mm × 20 mm