Komplet za brušenje PRO

€361,80

Vse kar potrebujete, da bo vaš nož vedno v vrhunski pripravljenosti na katero boste ponosni!

Sedaj v kompletu 10 %
REDNA CENA 402 € 

Komplet vsebuje:

  • Sharpening Stone vodobrusni kamen 220

Za grobo brušenje poškodovanih oziroma topih rezil.

  • Traditional vodobrusni kamen 1000

Za splošno brušenje. 

Za zelo fino brušenje kot korak med granulacijo 1000 in 6000 ali za odstranjevanje igle. 

 Za odstranjevanje igle po končanem brušenju in poliranje rezila. 

Vodobrusni kamni se z uporabo neenakomerno trošijo in postajajo vedno bolj neravni. Neraven kamen je kljub dobri tehniki brušenja neučinkovito orodje in v skrajnih primerih  lahko celo poškoduje rezilo noža. Ta veliki ravnalec vodobrusnih kamnov odlično opravi svojo nalogo. Namočen vodobrusni kamen s krožnimi gibi podrgnemo po ravnalcu dokler kamen ni ponovno raven. Granulacija 220 je primerna za vodobrusne kamne granulacije od 1000 do 12000.

Pritrjen nastavek na nožu nam pomaga ohranjati vedno enak kot brušenja na vodobrusnem kamnu. Mehka plastika služi zato, da se ne poškoduje rezilo, posebna keramična prevleka pa za drsenje po vodobrusnem kamnu.

Nagura je manjši kamen, ki spada med pomembne pripomočke pri brušenju z vodobrusnimi kamni. Pri kamnih z manjšo granulacijo z drgnjenjem nagure ustvarimo pasto, ki pripomore pri brušenju. Pri kamnih z večjo granulacijo z drgnjenjem nagure kamen čistimo.

Usnje za poliranje in odstranjevanje igle po koncu brušenja. Možnost nanosa polirnih past.

OsterRob stojalo za brušenje kamnov nad umivalnikom - sink bridge - smo izdelali posebej za vse, ki bi želeli brušenje nožev dvigniti na novo raven. Izdelan je iz nerjavečega jekla. Raztegne se v širino umivalnika 27,5 – 43,5 cm in nastavljiv za vse dimenzije kamnov 14 – 23 cm. Z gumijastimi podložki proti zdrsu ga lahko uporabljamo tudi kot navadno stojalo za vodobrusne kamne na kuhinjskem pultu ali mizi.

 

Kategorija: 
Proizvajalec: