Amakusa Red Sharpening Stone

€60,00

Amakusa je naravni kamen granulacije 500-800. Prednost naravnega kamna je, da se med uporabo na rezilu zelo dobro vidijo dobro vidijo sledi brušenja s prejšnjega kamna in s tem vse nastale neenakomernosti (“low spots”), ki nam povedo, katerim točkam na rezilu moramo posvetiti več pozornosti. 

Amakusa kamni so iz kamnoloma v Kumamoto prefekturi na Japonskem. Ker ima kamen po površini progaste črte različnih odtenkih rdeče barve, je znan tudi kot ''tora-to'', kar pomeni rdeči tiger. 

Brusi zelo hitro (primerljivo s hitrostjo kamna Naniwa Traditional 1000) in zelo dobro se obnese predvsem pri mehkejših jeklih in Tamahaganu (Jigane-cladding). Ker je precej trd kamen, med uporabo ustvari zelo majhno količino paste. 

Amakusa je nekoliko trši, počasnejši in glede granulacije manj enakomeren v primerjavi s sintetičnimi kamni, vendar so naravni kamni bolj zmogljivi od sintetičnih in na njih dosežemo odlične rezultate. Ne priporočamo za začetnike brušenja.

Po vsaki uporabi priporočamo hitro ravnanje kamna, saj je kamen že navlažen in pasta, ki na površini ostane od brušenja, pomaga pri procesu ravnanja. Na ta način boste ob naslednjem brušenju že imeli lepo pripravljen in zravnan kamen. Po uporabi kamen shranite na suho in varno mesto in pustite, da se naravno in počasi posuši. Nega in ustrezno shranjevanje podaljšujejo življenjsko dobo vašega orodja za brušenje!

Specifikacije:
Okvirne dimenzije: 210 x 60 x 60 mm
Okvirna teža: 1900 g 
Granulacija: Srednja (500 - 800)

!! Ker gre za naraven kamen, ki prihaja direktno iz kamnoloma, se lahko velikost in barvni odtenki razlikujejo od kamna do kamna, zato se morda ne bodo ujemali s produktno fotografijo na spletni strani. !! 

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Granulacija: